dilluns, 9 de gener del 2012

C novim godam!! Bon any!! (carta des de Rusia el passat primer de gener)



Bon dia familia i amics,

Us escric des del bell mig de la rusia profunda...a la dasha de la mare de la zhenya, en un poblet envoltat de llacs d aigues gelades, i de boscos d arbres d escorÇa blanca com la mateixa neu que ha caigut aquesta nit passada i ha donat una capa de pintura sobre la neu vella ja enbrutida....

Ja tenim ences el foc a la caseta de fusta de la banya (sauna), i tots els convidats ja s han llevat i han deixat els regals sota l arbre de nadal que llueix a la sala d estar...i que aquesta nit obrirem despres de les 12 campanades i un cop acabat el discurs del president Medvedev , que tots escolten aqui per tradicio i no pas per devocio,!!!

Aquest mati, he fet una caminadeta de 500mts fins al nucli del poble, que en realitat son 4 cases, l ajuntament, la biblioteca i 2 botigues. La sogra Ludmila m ha fet una llista en rus amb tots els productes que faltaven, i he marxat amb 300 rubles content com unes pasques,,

Pel cami m he trobat veins coneguts, que ja em saluden i em diuen Barcelona Barcelona BarÇa BarÇa!!!!!! I jo els donc la ma i tots em comencen a explicar coses i jo no entenc res, pero els segeuixo la corrent i bueno...tots contents.

Al arribar a la botiga encara es podien veure les marques del trineu de la valentina al turo just al costat. Ahir a la nit vem fer un passeig amb la zhenya i la nena, que jo arrossegava amb el trineu estirant d una corda. Estavem a zero graus, molt agradable, i feia una nevada dolÇa que ni la trobes pero que ho deixa tot inmaculat....i vem fer unes baixades a tota pastilla, cridant tots 2 com boigs mentre ens revolcabem per la neu despres de volcar cada vegada el petit trineu de fusta pintada de coloraines....

El kirill i la marina estan troÇejant la carn per preparar el shaslik (tradicional de Georgia, doncs el David Maharashvilli i futur espos de la Marina es de pare georgia i gran especialista en aquesta recepta) que menjarem per dinar. Aquesta carn despres d adovar la amb algunes especies i lactics la posem en uns "pinchos" i la couem al foc que fem al mitg de l hort. Fem un forat a la neu i quan ja marroneja el terra i posem llenya eixuta del estiu passat i fem un bon foc.
En el mateix foc tambe hi courem aquesta nit la sopa de peix anomenada Uha, que tambe es prepara en una olla d acer que durant 3 hores es va coent sobre la brasa...i que per finalitzar, em deixen sempre el privilegi de fer el ritual final que consisteix en apagar una estella encara en flames dins la mateixa sopa, donant li aixi a la sopa un regust de brasa!!!!!

Doncs tot aixo us explico assentat sota la pomera que vaig esporgar l estiu passat, encara que no fos l epoca adecuada, assentat en una bancada de fusta empolcinada de neu verge, i nomes desitjarvos un molt bon 2012 i agrair vos de l amistat que ens uneix !!! Us deixo que ara mateixa em reclamen a la casa, que volen netegi de neu la portalada d entrada no fos cas aquesta nit geli i es faci impracticable!!!

Un peto molt fort a tots!!!

Familia Bartrons Kovalenko!!

pd. no us imagineu des de la distància com es troba a faltar la terra i la patria!!! i s em desperten els instints més nacionalistes, necessitats d' identitat... i quasi diria que revolucionaris!!!! ja varen baixar una vegada des de Russia amb el puny alçat per ajudar-nos...!!! si fa falta, els farem que baixin de nou!!! tot plegat m encenc,,,i m emociono!!! Visca Catalunya!!!!

2 comentaris:

Ruben ha dit...

Records des del Lluçanès, Manel. Per aquí també hem estat 2 dies ben blanquets, gentilesa d'un front rus. A veure si amb això engeguem la revolució, que ara per ara els polítics estan molt apagats :-)

Anònim ha dit...

Grans coses de tu, home. He llegit les teves coses abans i vostè és massa impressionant. M'encanta el que vostè ha arribat fins aquí, l'amor el que estàs dient i com ho diu. Vostè ho fa entretingut i que encara es fan per mantenir l'elegància. No puc esperar a llegir més de vostè. Això és realment un gran bloc.